Workshop ‘niet en wel met pastel’

Pastel tekenen lerenWij mensen, wij zijn tekenaars van nature. Al zolang als we bestaan, tekenen we. Onze voorouders in de prehistorie deden het met een zacht stuk rots. Onze voorouders in de Middeleeuwen met staafjes van rode en gele klei. En in de tijd van Leonardo da Vinci verschenen de eerste pastel-krijtstiften. Leonardo en Michelangelo maakten er hun lijntekeningen mee.

De kracht van kleur
Werken met pastel wordt ook wel beschreven als ‘schilderen met droog materiaal’. Het krijt wordt met verschillende pigmenten gemengd, waardoor er een groot palet aan kleuren is. Je kunt de kleuren niet mengen op een palet, toch maak je er prachtige schilderachtige tekeningen mee. Pastelkrijt bevat weinig bindmiddel, waardoor de kleuren hun kracht behouden.

Workshop ‘niet en wel met pastel’
Veel mensen tekenen wel eens met pastel. Maar wat kun je er allemaal mee? Wat is het verschil tussen zachte en harde pastel? Hoe gebruik je pastelpotloden? En moet je nu wél of juist niet fixeren? Het komt allemaal aan bod in de workshop ‘niet-en-wel-met-pastel’. Workshop: het woord zegt het al. Je gaat lekker aan het werk. En ik help je om het beste uit het materiaal te halen.

Leuk, leerzaam, zonder vieze handen, zonder eindeloos kwasten schoonmaken.

Waar
Atelier aan de Dovenetel 21, Apeldoorn

Wanneer
De workshop duurt 1 dag en word gegeven op de volgende data:
Zaterdag 15 december,  zaterdag 9 februari en zaterdag  09 maart van 10.00 – 15.00 uur

Kosten
€ 70
inclusief materiaal, koffie, thee & lunch

 

Inschrijven
Meedoen? Vul het inschrijfformulier in en jawel… je tekent met pastel!

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Welke datum?
zaterdag 15 decemberzaterdag 09 februarizaterdag 09 maartIk wil graag op een andere dag*

* svp aangeven in je bericht

Aantal personen?
1234

Je bericht